Aloe Vera Acasa la Tine, cu Tine
   01/19/2021 12:45:08
Aloe Vera Acasa la Tine, cu Tine

Aloe Vera Barbadensis – se mai numește și planta minune, am primit în dar de la Dumnezeu pentru a ne hrăni. Planta ca să ajungă la maturitate are nevoie de o  minimă îngrijire, foarte putină apă, soare puternic – și după 3 ani de zile te răsplătește cu nenumărate beneficii. 

Ajunge la maturitate când are minim 12 frunze destul de mari, atunci se poate tăia dine frunzele inferioare. O durată medie de viață este de 10 ani.

Originea plantei nu se știe cu exactitate, așa se zice că s-a răspândit prin ape, prin mări și oceane cu ajutorul exploratorilor. Astfel in zilele de acum se găsește în Africa, America de Sud, Asia, India.

Aloe Vera - este planta noastră vindecătoare,  se cunoaște încă din antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare, fiind ceea mai bună hrană după laptele matern. Pentru a trata rănile Cristofor Columb ținea planta aproape de el, în timpul călătoriilor ducea chiar la bordul navelor sale. 

Despre plantă: dacă dorim să creștem la noi acasă, putem să facem cu puțină atenție din partea noastră, trebuie udat foarte rar, când pământul se usucă, are nevoie de soare multă, astfel se pregătește și pentru iarnă, luând nitrienții necesari. 

Planta face puiuți periodic, astea trebuie separat de de planta mamă cu grijă, ca să nu afectăm rădăcina. Are nevoie de un sol nisipos și bine drenat.

Cum poate fi folosită ce  propietăți  are această plantă?

Peste 320 de specii se cunoște dintre care Aloe Barbadensis , numit și planta fierbinte ( poate trăi fără ploaie luni de zile) are proprietăți curative.

Face parte din familia liliaceelor, cu toate că seamănă cu un cactus. Fruzele sunt așezate în jurul tulpinii, seamșnș cu un trandafir, sunt lungi de 50 cm și verzi, suprafața lor este netedă cu margini zimtate. Au flori de culoare galben roșiatic, circulare și de 60-90 cm.

Atât frunza cât și florile sunt folositoare, in frunza lor se găsesc peste 220 de substanțe active, astfel aminoacizi, enzime, polyzaharide, minerale și vitamine. Care ne ajută la întărirea sistemului imunitar. Unele substanțe din polyzaharide se produc și in sistemul uman până la pubertate.

O băutură savuroasă se poate obține din pulpa plantei, dupa ce frunza acestuia este curățată de coaja exterioară, ce conține Aloina unagent ușor toxic cu efect purgativ Gelul de aloe vera te ajută la absorbția nutrienților dupș ce l-a ajutat  tractul intestinal sș se curețe de toxine. 

Gelul conține toate ingredientele benefice ale plantei de Aloe Vera, denumită ca și  Elixirul vietii lungi. Sucul de Aloe este bogat in mai mult de 150 de ingrediente benefice organismului. 

Beneficii: -detoxifică corpul, susține sănătatea sistemului gastrointestinal, digestiv. 

- conține vitamine cum ar fi A, vitamina C cu rol antioxidant protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ și E , plus vitamina B1 (theamine), B2 (riboflavina), acidul folic, colina și B12

- oferă organismului minerale, cum ar fi Calciu, Crom, Cupru, Seleniu, Magneziu, Mangan, Potasiu, Sodiu și Zinc 

- sustine sistemul imunitar

- benefic pentru piele, păr și unghii

Eextern: 

- hidratare intensă a pileii, hrănind profund acesta, protejează și revitalizează pielea, crește luminozitatea pielii și se opune pigmentării 

- reface și restabilește umiditatea naturală a pielii, oferind o senzație de catifelare unică și o strălucire aparte.

- vitamina E: oferă protecție antioxidantă, reactivează producția de colagen și umple liniile și ridurile faciale

- o eficacitate a gelului in bolile inflamatorii ale pielii, in cazul ranilor, arsurilor, arsurilor solare, degeraturilor precum si a acneei, psoriazis-ului, eczemelor si intepaturilor de insecte

Conform OMS ( Organizației Mondiale a Sănătății), gelul proaspăt cules din Aloe Vera este mai bun decât produsele prelucrate, astfel când cumpărați produse de Aloe Vera, ar trebui să vă asigurați întotdeauna ca acestea prezintă sigiliul BIO sau IASC (Consiliul Stiintific International pentru Aloe). Acestea garanteaza controlul produselor si prelucrarea acestora.

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments